Søg på reservedel eller din motorcykel-model:

B2B-C - Nyt koncept

Pressemeddelse 17. Juni 2017

MC-webshop tilgodeser både kunder og forhandlere

Det er en fuldstændig revitaliseret udgave af en webshop, som grossisten Max MC Parts netop har lanceret med mere end 100.000 varenumre på hylderne. Konceptet, der hedder B2B-C, går ud på at Max MC Parts sender varer direkte til kunderne, men samtidig sørger for, at de lokale mc-forhandlere får informationer om købet og modtager deres normale avance.

Det lyder nærmest lidt for godt til at være sandt – men det er det ikke.

Grossisten Max MC Parts på Sydals har netop relanceret sin webshop, som er genvejen for knallertkørere, scooter-ejere og motorcyklister i hele landet. Med mere end 100.000 varenumre og ti gange så mange enheder på lager, så vil der være masser at vælge imellem på www.maxmcparts.dk.

- Jeg har snart 40 års erfaring inden for motorcykelbranchen, og for et års tid siden fik jeg mulighed for at overtage virksomheden. Nu er vi langt om længe klar med det her tiltag, som jeg har udtænkt over mange år, og som jeg har meget store forventninger til, forklarer Hans Jørgen Nielsen, der ejer firmaet.

Det nye koncept kalder han B2B-C, og den forkortelse står for ”Business-2-Business-with-Costumers”.

 

Den bedste danske løsning

- Det skal være nemt, billigt og konkurrencedygtigt, samtidig med at udvalget skal være stort og godt. Og så er det jo sådan med en webbutik, at den har åbent døgnet rundt, og det helt klart noget, som tiltaler kunderne. Det er jo sjældent lige inden for normal åbningstid, at man konstaterer, at der skal investeres i nye bremseklodser til ens Kawasaki, forklarer Hans Jørgen Nielsen.

Han har længe gået med tanken om at stable en stor dansk webshop på benene, som målrettet tilbyder produkter til primært de tohjulede maskiner – altså både knallerter, scootere, cross-maskiner og motorcykler. Og i øvrigt alt, hvad der befinder sig inden for det område.

- Der er faktisk ikke rigtigt andre danske løsninger, som bare tilnærmelsesvis kan det, som vores webshop kan nu. Derfor er der mange kunder, der finder det nemmest at handle i udenlandske webshops på nettet, når man sidder om aftenen og vil købe tilbehør og reservedele. Men faktisk ville mange kunder gerne handle hos og støtte deres favorit forhandler, hvis det var muligt. Og med B2B-C konceptet er det nu muligt, fortæller Hans Jørgen Nielsen.

 

Vitaminrig webshop

Ud over det store udvalg af reservedele og tilbehør til alle mærker og modeller, er Max MC Parts også importør af Hyosung motorcykler samt BETA og Generic motorcykler og scootere. Derfor kan alle originale reservedele ligeledes købes i webshoppen, hvor servicemanualer og reservedelsbøger også er frit tilgængelige

En række forhandlere har forsøgt sig med egne webshops, men det er ikke rigtigt lykkedes at holde siderne helt opdateret.

- Det forstår jeg sagtens, for forhandlerne har rigeligt at se til med at holde gang i deres fysiske forretninger, og det er nu engang det, som det primært drejer sig om for forhandlerne, pointerer Hans Jørgen Nielsen.

Men omvendt har det hele tiden været målet, at forhandlerne skal være med på sidelinjen hos Max MC Parts – og det er lykkedes med den revitaliserede webshop.

- Det er både i kundernes og vores interesse at have forhandlerne med, og derfor har vi sikret, at der er normal forhandleravance på hvert eneste køb, som foretages hos Max MC Parts. Og det sker ved at kunden går ind og selv vælger, hvilken forhandler han eller hun vil kobles op til, og normalt spiser pølser og drikker kaffe hos til åbent-hus-arrangementer, fortæller Hans Jørgen Nielsen.

 

Frit valg af forhandler

Max MC Parts har indgået aftaler med op imod 100 forhandlere, der er fordelt over hele landet, og som udgangspunkt kommer webshoppen med et forslag til kunden, når denne handler på sitet. Det sker ud fra en geografisk vurdering.

- Men man kan altså frit vælge imellem, hvilken favoritforhandler man har. En af fordelene er, at der skabes en relation mellem den enkelte forhandler og kunden, selv om der reelt handles uden om forretningen, forklarer Hans Jørgen Nielsen.

For forhandleren betyder denne løsning, at han fremadrettet får kontaktdata på de respektive kunder, hvilket naturligvis er en fordel rent markedsføringsmæssigt.

Endelig får forhandleren også mulighed for selv at lave et link fra eget website til Max MC Parts’ webshop. Derved undgår kunden at skulle vælge sin favorit forhandler senere i købet.

 

Konkurrencedygtige priser

Systemet er gennem nogle måneder blevet gennemtestet på kryds og tværs, og Hans Jørgen Nielsen er ikke i tvivl om, at webshoppen er mere end sødygtig.

- Det er blevet rigtig godt, hvis jeg nu selv skal sige det. Der er mange finesser på sitet, og eksempelvis kan man taste sin model ind i det nye søgesystem. Derved kommer der udelukkende de reservedele op, som passer til ens maskine, understreger han.

Og med over 100.000 varenumre er der rigeligt at komme efter – og mange reservedele fås i forskellige udgaver. Helt overordnet garanterer Hans Jørgen Nielsen imidlertid, at samtlige priser er særdeles konkurrencedygtige.

- Det er vi nødt til, når vi mener det her alvorligt. Og det gør vi, konkluderer han.